24
Sat, Feb
0 New Articles

Lokal

Kralendijk – Het is met groot genoegen dat het openbaar lichaam Bonaire aankondigt dat de jaarlijkse Bonairedag op 6 september groots zal worden gevierd met het thema "Samen vormen we een gemeenschap".

Deze dag markeert een belangrijke gelegenheid om de rijke cultuur, geschiedenis en identiteit van Bonaire te vieren, en benadrukt het belang van een hechte en inclusieve gemeenschap.

thumbnail 7O6A7551De Viering

Tijdens Bonairedag worden er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd om de diversiteit en veerkracht van het eiland te vieren. Er zullen traditionele dans- en muziekoptredens zijn, waarbij de culturele erfenis van Bonaire centraal staat. Ook zullen er kunst- en ambachtsmarkten worden gehouden, waar lokale ambachtslieden hun vaardigheden tonen en authentieke producten presenteren.

Bovendien zal er een tekenwedstrijd plaatsvinden om kinderen bewust te maken van de geschiedenis van Bonaire en het belang van het behouden van culturele waarden. De viering zal ook ruimte bieden voor reflectie over de gemeenschap en de manieren waarop we gezamenlijk kunnen werken aan een betere toekomst.

Thema: "Samen vormen we een gemeenschap"

Het thema van dit jaar, "Samen vormen we een gemeenschap", benadrukt de kracht en de eenheid die ontstaat wanneer mensen van verschillende nationaliteiten samenwerken en elkaar ondersteunen. Dit thema omvat niet alleen de lokale bevolking van Bonaire, maar ook alle 75 nationaliteiten die deel uitmaken van de diverse en hechte gemeenschap op het eiland. Het roept op tot inclusiviteit, wederzijds respect en solidariteit, ongeacht iemands achtergrond, afkomst of overtuigingen.

Communicatie rondom de viering

Het OLB is zich bewust van het belang van effectieve communicatie om de betrokkenheid en participatie van alle burgers te bevorderen. Daarom worden verschillende communicatiemiddelen ingezet om de viering van Bonairedag aan te kondigen en te promoten.
thumbnail 7O6A7509