12
Sun, Jul
0 New Articles

Lokal

KRALENDIJK - Het crisisteam van Fundashon Mariadal stelt het pilot project Screening naar Borstkanker op Bonaire uit tot nader order.

De reden hiervan is de wereldwijde uitbraak van het coronavirus COVID-19 (https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19). Ook Bonaire moet zoveel mogelijk zorgcapaciteit van het ziekenhuis reserveren voor inwoners die mogelijk met dat virus besmet raken en zorg nodig hebben.

Tijdelijke stop vergroot zorgcapaciteit en verkleint besmettingsgevaar

thumbnail Screening KanserNaPechu FC 2019Het tijdelijk stopzetten van het pilot project ‘Screening borstkankeronderzoek’ heeft twee belangrijke gevolgen. Allereerst maakt de stopzetting zorgcapaciteit vrij doordat er minder verwijzingen naar het ziekenhuis zijn. Ten tweede verkleint het de kans op besmetting met het coronavirus doordat laboranten en cliënten tijdens het maken van borstfoto’s in nauw contact komen met elkaar.

Door de tijdelijk stop zullen er per direct en in ieder geval tot nader order geen nieuwe uitnodigingen verstuurd worden voor de screening naar borstkanker. Cliënten die al een uitnodiging ontvingen, kunnen tot die tijd ook geen borstfoto’s laten maken. Bij klachten blijft het belangrijk dat u wel direct contact opneemt met uw huisarts.

Aanmelden voor het bevolkingsonderzoek kan nog steeds

Wanneer het bevolkingsonderzoek weer mag opstarten is nog onduidelijk. Dit hangt af van de ontwikkelingen rond het coronavirus en de situatie op Bonaire. Wij houden u graag op de hoogte via de gebruikelijke media-kanalen.

Aanmelden voor het bevolkingsonderzoek kan nog steeds. Dat kan per email, app of telefonisch.

Zodra het pilotproject weer van start gaat, nemen wij contact met u op.