08
Mon, Aug
0 New Articles

Lokal

[BRUSSEL/ WILLEMSTAD] David Hawker heeft zondag 19 juni zijn pro MMA rentree gewonnen tegen de favourite van dit gevecht in Brussel op het internationale MMA evenement Bushido 84. Hawker heeft zijn tegenstander Irisbiev in de eerste ronde na 4 minuten weten te laten stoppen middels een armbar.

03d948fb 02a9 4fc8 a2a6 7be6e7760631Na bijna 3 jaren afwezigheid is Hakwer weer de kooi in gegaan voor een professionele MMA partij. Ondanks een sterke voorbereiding, moest hij het mentale toch met name alleen doen en dat moment brak aan paar momenten voor het gevecht. “Er ging van alles door mij heen, maar op een gegeven moment kon ik alles aan de kant schuiven en was het tijd voor oorlog.”, aldus Hawker.

Hawker moest tegen een lokale favourite uit Belgie die dit jaar al twee partijen winnend wist af te sluiten en een ongeslagen record van 4-0 achter zijn naam had staan. David in de werkelijkheid heeft een pro record van 2-0, maar op de gerespecteerde pagina’s staat een record van 4-0 en dat werd ook aangehouden. Naast dat had Hawker al bijna 3 jaar niet meer in de ring gestaan en/ of een dergelijke trainingskamp achter de rug. Echter viel daar niks van te merken, want Hawker was zeer geconcentreerd bezig sinds de eerste seconde.

Win_David2.pngNa twee goed geplaatste trappen, viel Hawker bij de tweede trap op de grond waarbij Irisbiev zijn kans dacht te kunnen zien. Hawker was op alles voorbereid en nam zelfs op de grond en op zijn rug het initiatief. Hij had Irisbiev goed in een triangle choke, maar daar kon Irisbiev net uitkomen. Hawker liet zich wederom niet beinvloeden en bleef het initiatief houden op de grond. Uiteindelijk slaagde Hawker erin om de arm van Irisbiev goed vast te houden en te strekken in een zogenaamde “armbar”.

Chaos

Nadat de scheidsrechter de wedstrijd had gestop, vanwege een “verbal tap” inverband met een schreeuw van Irisbiev, onstond er een beetje chaos. Irisbiev was het daar niet mee eens en reageerde zeer teleurgesteld nadat de scheidsrechter het had gestopt. Na de partij leek het erop dat zelfs Irisbiev de meerdere aan Hawker heeft geaccepteerd, alsmede zijn thuis publiek. “De druk van de thuispubliek was erg hoog, maar ik ben blij dat ik ook dat heb kunnen uitschakelen.”, geeft Hawker aan. “Wij weten dat Hawker zowel staand als op de grond zichzelf goed kan profileren, hij is wellicht de meest complete vechter in dat geval.”, volgens de trainers Haseth en Jonker. “Toen hij op de grond lag wisten wij dat zijn tegenstander in een val was gelopen, want dat soort situaties hadden we tijdens training heel vaak doorgenomen.”, vervolgt Jonker.

Jonker trainer en eigenaar van IMMARTIAL – Athlete centre kijkt zeer tevreden terug. “Het resultaat was mooi, maar persoonlijk wilde ik een goede partij van hem zien. Het is mooi meegenomen dat en het resultaat en het gevecht goed was verlopen.”, aldus Jonker. “Nu maken we ons klaar voor twee titelgevechten in Aruba, waarbij Ole Lukkes en John Granville zullen strijden om de Caribische titel thaiboxing.”, eindigt Jonker.