06
Wed, Dec
0 New Articles

Foto: John H Baselmans

Ingezonden

Vandaag kwam er bij MKK een opmerkelijke aangifte binnen van een persoon X. Deze vertelde mij dat er een persoon XX op het eiland verblijft met als woonplaats Colombia. Deze rond 20 jarige persoon wist te vertellen dat er vreselijke maffiapraktijken gebeuren op ons eiland.

Zijn woorden "Je weet nauwelijks wat hier werkelijk gebeurt op dit eiland" waren een van zijn uitlatingen. Hij haalde meteen een geval aan van een zeer mooi jong Nederlands meisje dat levend verbrand was omdat er wat mis ging met de bolitas die ze bij zich had. "Ze was zo onder de drugs dat ze voor eeuwig gehandicapt zou blijven en ze kon ons verraden. We konden haar niet naar het ziekenhuis brengen want dat zou te riskant zijn, we hebben haar toen levend verbrand". Het is duister of er een lichaam gevonden is wat niet geïdentificeerd is omdat het onherkenbaar is maar duidelijk, volgens deze persoon, is het dat Nederlands meisje waar het om gaat. Buiten dat had deze persoon het alsmaar over "vader" die de opdrachten gaf en die een grote invloed heeft bij de lokale politici. "Deze politici doen wat mijn vader zegt". Wij voeren de opdracht alleen uit.

Verder wist deze persoon te vertellen dat een van vaders slachtoffers de heer Giovanni van Ierland was die met veel geweld om het leven kwam op Curaçao. "Ik ben nu op het eiland want er gaat nog heel veel gebeuren, er zal wederom een politicus vermoord worden en er gaan nog meer mensen vallen". Dat waren letterlijk de woorden die deze persoon sprak. Wat tussen de woorden door naar buiten kwam was dat er ook een duidelijk verband was met vader, deze persoon en de moord op Helmin Wiels! Iets wat wij als MKK al meerdere malen hebben vrijgegeven. De moord op heer Wiels was niet uitgevoerd door lokalen maar door 2 buitenlanders! Blijkbaar is deze persoon wel een bekende bij de RST maar deze kan of mag niets doen. Ook was het duidelijk dat er al enkele vreemde namen op het eiland aanwezig zijn en daar refereerde deze persoon ook naar; "Jullie weten nog niet wat er momenteel werkelijk spelende is op dit eiland". Dit herhaalde deze persoon meerdere malen.

Met deze aangifte bleef persoon X alsmaar hameren dat er de komende weken vreselijke zaken gaan gebeuren en dat er hoog in de politieke top een of meerdere moorden gepleegd zullen worden. Ook was er een gesprek met XX en een andere lokale “vriend” Colombiaan samen met een oud politicus en later directeur van een van onze eilandelijke aders in een koffieshop.

De persoon waar dit allemaal tegen verteld is, wist geen kant meer te gaan daar dus RST en justitie kennelijk deze zaken niet serieus nemen. We hebben dat gezien bij de moord op heer van Ierland, heer Wiels en het verkoolde ongeïdentificeerde lichaam. Het is triest dat onze politiek en justitie in handen is van de Colombiaanse maffia en dat beschermd door een Italiaanse maffia die baat heeft dat bepaalde personen verdwijnen of voorgoed zwijgen. De moordenaars zijn er, maar wanneer ze zaken gaan uitvoeren is nog even een vraag. Want zoals men in die kringen alsmaar naar buiten brengt; "Op Curaçao en de andere eilanden is het een free for all, we are the boss".

We zullen als MKK dit ook deponeren bij de PG van Curaçao. Laten we hopen dat eens een keer justitie het lef heeft om in te grijpen en dat het volk in gaat zien dat er veel meer gaande is dan wat rebellen en zogenaamde soldaten die in de publiciteit willen komen. Verder hopen we dat RST eens wat nauwkeuriger te werk gaat en zorg draagt dat deze huurmoordenaars niet onbeperkt op onze eilanden kunnen logeren in de beschermde Italiaanse hotels.

John H Baselmans-Oracle