06
Wed, Dec
0 New Articles

Ingezonden

Curacao - Het volgende lezen we week in en week uit in kranten, websites en sociale media:

“STROOMONDERBREKING Wegens onderhoudswerkzaamheden zullen op onderstaande locaties en tijdstippen de stroomvoorziening tot onze spijt tijdelijk worden onderbroken. Wij doen ons uiterste best om de werkzaamheden binnen de genoemde tijd uit te voeren en het ongerief tot een minimum te beperken. Wij bieden u onze excuses voor het ongemak.”

Deze onderhoudswerkzaamheden zijn een regelrechte leugen volgens het eigen personeel van Aqualectra bedrijf! Ook als je vraagt op andere eilanden zijn er natuurlijk wel eens uitvallen maar geen uitvallen omdat er onderhoud gaande is. Overal waar je dat vraagt zegt men “voor onderhoud hoeft men maar zelden de stroom af te zetten” en dat hoor je ook van de medewerkers zelf van Aqualectra! Men vertelt dat er onderhoud gepleegd kan worden zonder de stroom voor 5 tot 7 uren plat te gooien. Dat wordt overal bewezen op die plaatsen van het eiland waar mevr Bikker ons eens een plattegrond van liet zien waar geen uitval is, alleen in noodsituaties. Plaatsen in de stad waar of belangrijke gebouwen zijn maar ook waar de ziekenhuizen en klinieken zijn. En dan zie je op de kaart van gespaarde ellende ook spotjes van plaatsen vanwaar ik maar aanneem dat het zeer belangrijke mensen zijn die daar wonen of werken!

Maar waarom moet Aqualectra ons in een roulatie systeem vele uren afsluiten?
Nu, van directeur Jonis kreeg ik een kort antwoord en dat was; “We moeten toch onderhoud doen”. En ja daar ben ik het geheel mee eens maar heer Jonis waarom zegt uw eigen personeel dat in 95% van de gevallen de stroom niet langer dan 15 minuten afgesloten hoef te zijn om zaken om te koppelen? De rest van het onderhoud kan met de stroom gewoon aan! Waarom dan die 5 ¾ - 6 ¾ uur die u ons in de momenteel ondragelijke hitte laat zitten? Dan praten we nog niet over de zieke en oudere mensen die een gevaar lopen door uw onnodig afsluiten in deze ondragelijke hitte.

Maar ik kreeg antwoord van uw eigen personeel heer Jonis.
Ik kreeg te horen dat het gehele onderhoudsgedoe niets meer en minder is dan het dekken van capaciteiten tekort! Aqualectra kan niet genoeg stroom leveren en daarom komen ze met deze onzinnige en onlogische smoes! Ik citeer enkel de woorden van uw eigen personeel heren Aqualectra! U bent blijkbaar met uw 49 miljoen gulden winst jaarlijks niet in staat om een elektriciteits- en waterbedrijf op te zetten wat de mensen aan de eerste levensbehoeften helpt, namelijk Water en Electra! Is het dan niet zaak dat wij als betalende burgers gaan eisen dat er dan WEL mensen op die plaatsten gezet worden die ons dat wel kunnen garanderen en open staan voor alternatieve energiebronnen in plaats van alle alternatieven tegenwerken?

Het is van de zotte dat we één van de hoogste tarieven hebben op de wereld en dat dan ook nog ons voorgelogen wordt dat er onderhoud gepleegd moet worden om zo uw tekortkomingen te dekken!

- Waar blijft onze politiek in deze semioverheidsbende?
- Of komt dit alles de politiek goed uit?
- Heeft de politiek al eens een calculatie gemaakt wat deze leugen de economie van Curaçao kost?