06
Wed, Dec
0 New Articles

Foto: John H Baselmans

Ingezonden

Raúl Henriquez en Edsel Gumbs, twee namen die we regelmatig horen en waar we van weten dat het twee mensen zijn die teveel weten van en over de politiek. Beiden hebben hun processen gewonnen om weer terug te mogen keren naar hun werk.

Beiden wordt het hen onmogelijk gemaakt om het werk te hervatten, maar waarom is dat? Als secretaris van de ministerraad weet je precies wat er achter de hele dikke muren van het fort besproken wordt. Vele deals, gesprekken en stukken komen langs deze persoon en hij weet hoe de politiek op dat moment in elkaar zit en wie de grote personen zijn achter deze politiek. We zagen dat in het verleden waar bijvoorbeeld mevrouw Emily de Jong Elhage bepaalde zaken gestuurd en opgelegd kreeg door een zeer machtige Italiaan die de koning van de gokwereld is en overigens nog van veel meer andere zaken. Maar zo worden alle politici in de heerlijke stoel, in bedwang gehouden en aangestuurd om bepaalde wetten en zaken zo te sturen in voordeel van bepaalde machtige lieden op dit eiland.

Dat alles zag en hoorde heer Henriquez. Na een bepaald moment hoorde hij teveel en dat op het moment dat hij duidelijk geen favoriet meer was van de toen zittende regering. Wat er dan altijd in dit soort gevallen gebeurt, is dat men zo'n persoon eruit werkt en men gaat zorgen dat hij zijn leven lang de mond gesnoerd wordt. Hetzelfde maakte ook heer Gumbs mee die weet wat er achter de schermen gebeurt en zelfs precies op de hoogte is van vele acties die gaan komen. Dus ook hij was het slachtoffer van een corrupt politieke groep die ervoor zorgde dat ook hij langs de kant kwam te staan.

Nu denken we dat recht recht is en door naar een rechter te gaan je gelijk kan halen als je meent dat je niets fout hebt gedaan. Klopt in zoverre, als het gaat om op papier je recht te halen is er altijd een kleine mogelijkheid mits je bij justitie gewild bent. Doch in de praktijk is het anders want de rechters weten ook drommels goed dat je zo'n verstoorde werkrelatie en zo'n vuile vieze politieke spelletjes, die gedirigeerd worden vanuit de absolute zakelijke cq maffia top, geen kans van slagen heeft.

Dus als je dan als rechter gaat zeggen dat men weer terug naar het werk kan gaan, is het niets meer dan zo'n persoon diep de ellende inwerken. Ook de rechterlijke macht moet weten dat het een onmogelijke zaak is. Dat zien we weer duidelijk bij beide heren die terug op hun plaats kunnen gaan zitten. Doch wederom wordt dan per direct hun werkplaats ontzegd en is het voor hen onmogelijk om weer aan de slag te gaan. Dan praten we nog niet wat dit alles de gemeenschap kost! Er is duidelijk geen uitweg in deze politieke smerige manier van handelen.

 

Movimentu Kontra Korupshon
John H. Baselmans-Oracle