07
Sun, Aug
0 New Articles

Lifestyle

Belangrijke - Als Nederlander in Aruba of Curaçao kunt u online een DigiD aanvragen. U moet uw activeringscode daarna nog wel persoonlijk ophalen. In Aruba kunt u bij de Nederlandse Vertegenwoordiging in Oranjestad terecht.

In Curaçao kunt u bij de Nederlandse Vertegenwoordiging in Willemstad terecht. Als AOW’er in Aruba of Curaçao kunt u uw DigiD direct via de SVB aanvragen.

DIGI D 01DigiD aanvragen vanuit het buitenland
Uw DigiD vanuit het buitenland online aanvragen doet u op digid.nl. Daar leest u stap voor stap hoe u uw DigiD aanvraagt.

Activeringscode ophalen bij DigiD-balie in Nederland
Uw activeringscode ontvangt u pas nadat u zich persoonlijk bij een van de DigiD-balies meldt. Op digid.nl vindt u de lijst met DigiD-balies in Nederland.

AOW’er in het buitenland
Woont u in het buitenland en ontvangt u een AOW-pensioen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? Dan geldt een uitzondering en mag u uw DigiD bij de SVB aanvragen. U hoeft dan niet speciaal naar een DigiD-balie om een activeringscode op te halen, maar regelt alles online.

DigiD verplicht?
DigiD staat voor Digitale Identiteit. Uw DigiD gebruikt u om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. U bent niet verplicht een DigiD te gebruiken, maar inmiddels werken veel overheidsorganisaties met DigiD. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, de SVB en het UWV. Met uw DigiD kunt u gebruikmaken van hun online dienstverlening.

Uw DigiD-activeringscode ophalen in Oranjestad
Bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad dient u een afspraak te maken voor het ophalen van uw DigiD-activeringscode. Een afspraak maken kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of +297 525 28 66.

Uw DigiD-activeringscode ophalen in Willemstad
Bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad dient u een afspraak te maken voor het ophalen van uw DigiD-activeringscode. Een afspraak maken kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of +599 94 34 32 00.

Documenten meenemen
Voordat u langs komt, moet u het DigiD-aanvraagproces doorlopen hebben. Heeft u dat niet doorlopen? Dan kan de ambassade u geen activeringscode verstrekken.

U moet de volgende documenten meenemen:

uw baliecode (na uw aanvraag ontvangt u deze per sms en per e-mail), op papier;
uw Nederlandse paspoort of ID-kaart (waarvan u het documentnummer tijdens de aanvraag heeft ingevuld);
uw Burgerservicenummer (BSN nummer), op papier (indien het niet in het paspoort staat vermeld).