13
Thu, Jun
6 New Articles

politie

Portugal - Donderdag 11 april is de man die op 30 maart 2021 veroordeeld werd door het gerechtshof opnieuw aangehouden, ditmaal in Portugal. Een mooie samenwerking tussen FAST NL, specialistisch team van de politie Midden-Nederland én het Landelijk parket.

De thans 59 jaar oude veroordeelde man uit Rhenen werd op 11 april 2024 aangehouden in Portugal. Hij werd verdacht van het plegen van ontucht die hij zou hebben verricht bij meer dan 6 patiënten die hij zou helpen in zijn salon. De man werd opgepakt, veroordeeld op 23 april 2019 maar ging in hoger beroep. Toen de man het vonnis in vrijheid mocht afwachten, nam hij de benen en stak hij de Nederlandse grens over. Op 30 maart 2021 is hij door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 29 maanden en 1 week, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Deze uitspraak werd op 18 april 2023 onherroepelijk

Goede (internationale)samenwerking leidt weer tot succes
Een speciaal team van de politie-eenheid Midden-Nederland zet zich in om veroordeelden die zich onttrekken aan het vonnis, weer achter de dikke metalen deur te krijgen. Team Coördinatie Executie taken: “wat heb je aan een veroordeling, als de straf niet wordt uitgezeten?” dat is wat dit speciale team met name drijft. In nauwe samenwerking met het CJIB, Landelijk Parket én onder andere FAST NL sporen zij veroordeelden op. Soms duurt dat wat langer, maar niemand is onvindbaar.

505 dagen gevangenisstraf
Eind oktober startte het team het onderzoek naar de verblijfplaats van de veroordeelde. Na onderzoek bleek de man zich op te houden in Portugal. Op 11 april 2024 werd de man door FAST Portugal aangehouden. Nederland heeft de overlevering van hem gevraagd.