23
Fri, Apr
0 New Articles

politie

Den Haag - Een arrestatieteam en de District Recherche van Den Haag-West hielden dinsdagochtend drie personen aan waarvan de twee mannen worden verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident op het Moerbeiplein.

De vrouw werd aangehouden omdat er in haar woning een vuurwapen werd gevonden. Vier woningen werden doorzocht en daarbij werden in totaal twee vuurwapens en hennep aangetroffen. Vier woningen werden doorzocht en daarbij werden in totaal twee vuurwapens en hennep aangetroffen.

Op donderdag 3 maart 2016 vond er een schietincident plaats op het Moerbeiplein en in een woning aan het Moerbeiplein. Er werd rond half negen 's avonds meerdere keren geschoten zowel binnen als buiten. Er raakte niemand gewond.

Toen de politie terplaatse kwam vluchtten twee van de schietende mannen in een grijze Seat Leon. Na een korte achtervolging werden twee verdachten door middel van een zogenoemde ‘uitpraatprocedure’ aangehouden. Deze twee verdachten zitten nog vast. In de auto werd een behoorlijke hoeveelheid hennep aangetroffen.

Team West
In de uitzending van Team West werd er meerdere keren aandacht besteed aan deze schietpartij en werd er een getuigenoproep gedaan. Er werden getuigen gehoord en uit die verklaringen kreeg de recherche zeer bruikbare informatie.

Het Moerbeiplein betreft een kinderrijk plein waar zeer jonge kinderen de hele dag op straat spelen. Uit het buurtonderzoek bleek dat jonge kinderen, direct na het incident, hulzen van straat hadden opgeraapt.

De drie verdachten die zijn aangehouden betreffen een 43-jarige vrouw en twee mannen in de leeftijd van 30 jaar en 49 jaar uit Den Haag. De drie zijn overgebracht naar een politie bureau en zitten nog vast voor verhoor.