23
Fri, Apr
0 New Articles

politie

Rotterdam - Een 21-jarige automobilist uit Rotterdam heeft op 11 juni twee bekeuringen en een verplichte cursus veilig rijgedrag opgelegd gekregen.

Asociaal rijgedrag op de Coolsingel was daarvan de oorzaak. Een motoragent zag op de bewuste zaterdagavond de automobilist ter hoogte van de Meent voor de verkeerslichten stil staan. De bestuurder vond het nodig om bij het wegrijden zo veel gas te geven, dat de snelheidsbegrenzer van zijn auto ingreep. De piepende banden waarschuwden een paar voetgangers die verderop een zebrapad overstaken. Zij trokken voor de zekerheid maar een sprintje om de overkant tijdig te halen.

De motoragent zette de automobilist aan de kant en gaf hem twee bekeuringen en zegde hem een verplichte rijvaardigheidscursus aan. Daar was de man niet blij mee, want hij had in de paar jaar dat hij zijn rijbewijs had, een dergelijke cursus al eens eerder opgelegd gekregen, want hem zo’n duizend euro kostte. Hij vroeg de agent dan ook of hij de cursus niet nog een keer wilde opleggen. Het mocht niet baten. De man mag opnieuw de lesbanken in.

controle rijbewijs door motoragent