19
Fri, Apr
0 New Articles

Algemeen

Nederland - Minister-president Benjamin Netanyahu van Israël brengt 6 en 7 september 2016 een bezoek aan Nederland. Tijdens dit bezoek wordt de Israëlische minister-president onder anderen ontvangen door Zijne Majesteit de Koning en minister-president Rutte.

Op 6 september ontmoeten de beide ministers-presidenten elkaar op het Catshuis. Tijdens een werklunch spreken zij onder meer over de bilaterale betrekkingen en het vredesproces in het Midden-Oosten. Ook minister Koenders van Buitenlandse Zaken is bij deze lunch aanwezig. In de middag ontvangt Koning Willem-Alexander minister-president Netanyahu in audiëntie.
 
Het bezoek van de Israëlische premier vindt plaats in het kader van het bilaterale samenwerkingsforum met Israël. Zowel met Israël als met de Palestijnse Autoriteit zijn in 2013 samenwerkingsfora opgezet om de betrekkingen van Nederland met beide partners te intensiveren. In dat kader werd de Palestijnse president Abbas vorig najaar tijdens zijn bezoek aan Nederland ontvangen voor een werklunch en een audiëntie.