22
Fri, Jan
0 New Articles

Algemeen

Den Haag - Minister van der Steur van Veiligheid en Justitie start dinsdag 6 september de Divorce Challenge. Hij doet dit door de website www.divorcechallenge.nl te lanceren.

Het doel van de Challenge is het aantal vechtscheidingen terug te dringen en de negatieve gevolgen voor kinderen te verminderen. Dit door mensen uit te nodigen goede ideeën tegen vechtscheidingen in te dienen via de website.
 
De Challenge wordt afgetrapt in aanwezigheid van onder andere Tweede Kamerlid Jeroen Recourt en de Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. De Divorce Challenge vloeit voort uit een motie van PvdA-kamerlid Recourt en loopt tot en met 21 november 2016. Professionals, sociale vernieuwers, en ervaringsdeskundigen kunnen de komende drie maanden voorstellen doen. Daarna worden de inzendingen voorgelegd aan een expertpanel met onder andere de Kinderombudsvrouw, een mediator, een rechter en een hoogleraar familie- en jeugdrecht.
 
Tijdens de slotbijeenkomst van 14 december stelt  het panel tenslotte vast welke voorstellen verdere uitwerking verdienen. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie helpt deze voorstellen door het bieden van expertise, contacten, of hulp bij het vinden van financiering.