19
Mon, Apr
0 New Articles

Foto: Airberlin

Algemeen

NEDERLAND / WILLEMSTAD - Het toerismebureau van Curaçao heeft er bij airberlin ernstig op aangedrongen de voorgenomen beëindiging van vluchten tussen Düsseldorf en het Caribische eiland uit te stellen.

De populaire lijndienst moet onder druk van moeder Etihad Airways verdwijnen. De planning staat om 24 oktober 2017 de laatste vlucht naar Curacaote vliegen.

Begin april werd bekend dat airberlin na het huidige zomerseizoen stopt met de vluchten naar Curaçao. Die vormen tot nu toe een goed alternatief voor Nederlanders die vanaf Düsseldorf willen vliegen. Ook touroperators waren gecharmeerd van airberlin, dat een tegenwicht bood aan de lijnvluchten vanaf Schiphol met TUI fly en KLM.

Moederbedrijf Etihad wil echter de focus van airberlin verleggen naar bestemmingen in Noord-Amerika, waardoor Curaçao van de kaart verdwijnt, tot grote teleurstelling van het toerismebureau.
 
Volgens lokale krant Amigoe zijn er nu gesprekken geweest tussen interim-directeur Hugo Clarinda van het Curaçao Tourism Board en vertegenwoordigers van airberlin. Het CTB wil graag dat airberlin nog tot en met april volgend jaar actief blijft met vluchten naar het eiland, zodat in de tussentijd kan worden gelobbyd voor een nieuwe oplossing. Airberlin vliegt al sinds 2011 op Curaçao.