23
Fri, Apr
0 New Articles

Algemeen

Nederland - Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag 18 maanden cel tegen een 21-jarige drugsdealer uit Den Haag. Volgens het OM heeft de man zeker van februari 2016 tot februari 2017 harddrugs gedeald. Ook staat vast dat hij het in juli 2015 in bezit had.

Het onderzoek begon toen een bekende drugsverslaafde instapte bij een nietsvermoedende automobilist. Toevallig was het eenzelfde merk en type auto als van zijn dealer, de verslaafde had zich vergist toen hij instapte. Na dit incident deed de politie onderzoek naar de telefoon van de verslaafde en achterhaalde zo het nummer van de dealer. Toen bleken geregeld junks bij hem in te stappen en kort erna weer weg te gaan.

De man werd geregeld gebeld door bekende gebruikers van cocaïne. Uit taps op hun telefoons bleek dat er afspraken werden gemaakt. Ook heeft een aantal van hen later hun dealer aangewezen.

De politie had hem in november 2016 al willen oppakken. Toen wist de man te ontkomen. Dat hij zich niet heeft gemeld, terwijl hij wist dat de politie hem zocht, en zelfs is doorgegaan met dealen, vindt het Openbaar Ministerie extra kwalijk.