07
Tue, Dec
0 New Articles

Algemeen

Nederland - Het is de komende dagen verre van stabiel zomerweer. Met een westelijke stroming wordt ook nog eens frisse Noordzeelucht het land over geblazen. Later in de week komt de atmosfeer weer een beetje tot rust.

Vanmiddag zien we af en toe de zon, maar vallen vooral landinwaarts enkele stevige regen- en onweersbuien.  Soms valt in korte tijd veel regen en lokaal kan er ook hagel naar beneden komen. In de kustregio’s blijft het droger en schijnt vaker de zon.  Met een matige tot vrij krachtige westelijke wind blijft het kwik vlak bij zee steken rond 19 graden. Langs de oostgrens wordt het nog een graad of 21.

Vanavond blijft het in het westen droog met opklaringen en vallen in het oosten eerst nog een paar buien. Vannacht is het overal droog en wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De temperatuur daalt bij weinig wind in het binnenland tot 10 graden.

Morgen ontstaan vooral in het binnenland weer een aantal pittige buien met kans op onweer. In de kustgebieden blijft het grotendeels droog met daar ook de meeste zon. Met een matige west- tot noordwestenwind blijft de temperatuur steken rond 18 graden.

De dagen daarna knapt het weer langzaam op. Donderdag schijnt de zon geregeld en valt er nog een enkele bui. Maar met een noordwestelijke wind wordt het slechts 18 of 19 graden. Vanaf vrijdag wordt het weer wat warmer. In het weekend zijn er zonnige momenten, maar vooral in het noorden kan er ook een bui vallen.  Met maxima rond 21 graden is het wel aangenaam zomerweer.