07
Tue, Dec
0 New Articles

Algemeen

Eindhoven - De lichamen van de omgekomen sergeant der eerste klasse Henry Hoving en korporaal Kevin Roggeveld komen naar verwachting vandaag om 18.00 uur met een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht aan op vliegbasis Eindhoven.

Daar worden ze ceremonieel ontvangen. Vanochtend is tijdens een ramp ceremony afscheid genomen van de omgekomen militairen. Op kamp Castor in het Malinese Gao bewezen collega’s hen de laatste eer. Militairen van de Special Operations Land Tasking Group (SOLTG) haalden hun twee verongelukte collega’s op in het veldhospitaal, droegen hen naar twee voertuigen en marcheerden hen naar de vliegstrip.

Daar stonden 950 Nederlandse, Duitse, Deense en Tsjechische militairen in een erehaag opgesteld. De lichamen van de omgekomen militairen werden volgens traditie onder muzikale begeleiding van een doedelzakspeler een C-130 Hercules ingedragen. Het vliegtuig brengt hen naar Bamako, waar ook een ramp ceremony plaatsvindt, georganiseerd door de Verenigde Naties.

Korporaal Kevin Roggeveld (24) en sergeant der eerste klasse Henry Hoving (29), beiden afkomstig van 13 Luchtmobiele Brigade uit Assen, kwamen vorige week in de buurt van Kidal tijdens een schietoefening met 60 millimeter mortieren om het leven. Een collega van hen raakte zwaargewond. Naar de toedracht van het ongeval wordt momenteel onderzoek gedaan.