07
Tue, Dec
3 New Articles

Algemeen

Nederland - Het warme zomerweer duurt voorlopig voort, maar de warmte is vanwege de hoge luchtvochtigheid niet altijd even prettig. Verder kunnen er in met name het binnenland soms flinke onweersbuien tot ontwikkeling komen.

Vanochtend zijn  er vooral in het zuiden en oosten van het land forse buien met onweer actief. Lokaal valt er in korte tijd zeer veel regen. Hoge In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog en schijnt er een wazig zonnetje.

Vanmiddag ontstaan waarschijnlijk vooral in het oosten plaatselijk zware buien met onweer, hagel en in korte tijd veel regen. Daardoor kan er lokaal wateroverlast optreden. Elders zijn de buienkansen kleiner en laat de zon zich dikwijls zien. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21 graden op de Waddeneilanden tot 28 graden in het oosten. De wind waait uit noordelijke richtingen en is zwak, aan de kust en op het IJsselmeer matig.

Vanavond en vannacht is het over het algemeen bewolkt met nog plaatselijk een bui. Het wordt niet veel kouder dan 18 graden en aan de kust en op het IJsselmeer staat een matige noordenwind.

Morgen is het bewolkt met soms wat regen of een bui. Later op de dag neemt de kans op neerslag af en komt de zon vaker tevoorschijn. De temperatuur stijgt in het binnenland weer tot boven 25, lokaal 27 graden. In het noordelijk kustgebied is het met 21 of 22 graden minder warm. De noordenwind is zwak tot matig.

De dagen daarna blijft het nog steeds zomers warm. Op zondag en maandag komen de maxima op 26 tot 28 graden uit. Vanaf dinsdag neemt de warmte iets af. Verder kans op een regen- of onweersbui, maar zondag blijft het op de meeste plaatsen droog.